Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σχετικά με τα τοπικά προπαγανδιστικά μέσα χειραγώγισης...


Θέλουμε να συγχαρούμε την εφημερίδα Πολίτη και ιδιαίτερα τον δημοσιογράφο που σύνταξε το κείμενο για την χθεσινή πορεία 6/12 στην μνήμη της αστυνομικής δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου. Αφού για μια ακόμα φορά αποδεικνύουν περίτρανα τον ρόλο τους και το έργο τους, που δεν είναι άλλο από την δημιουργία προπαγανδιστικών ειδήσεων που σκοπό έχουν να παραπληροφορήσουν και να στρέψουν την κοινή γνώμη σε μια πολλή συγκεκριμένη κατεύθυνση. Και επειδή καλό είναι τα πράγματα να λέγονται σωστά θεωρούμε σκόπιμο να απαντήσουμε στα ψευδή δημοσιεύματα του κατασταλτικού μέσου μαζικής προπαγάνδας και να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι έγινε. 
Στην μνήμη λοιπόν της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου που καταδεικνύει με τον πιο άμεσο τρόπο τα όρια της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής γενικότερα, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα εντείνεται συνεχώς σε μια απέλπιδα προσπάθεια του κράτους να κατευνάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις, διοργανώσαμε πορεία με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα. Η πορεία ξεκίνησε στις 13:00 μπροστά από την Καρράδειο με συνολικό όγκο περίπου 30-40 ατόμων, και κατέληξε στο τμήμα ύστερα από μια σύντομη διαδρομή μέσα από τα στενά. Καθόλη την διάρκεια της ακούστηκαν συνθήματα εναντίον της αστυνομικής και της κρατικής βίας. Αν λοιπόν η εφημερίδα του πολίτη θεωρεί υβριστικά τα συνθήματα τα οποία καταδικάζουν και ενοχοποιούν την βία της αστυνομίας και του κράτους δείχνει ξεκάθαρα ποιους υποστηρίζει. Αναφορικά με τα υποτιθέμενα αντικείμενα που εκσφενδονίστηκαν προς τους ένστολους που περιφρουρούσαν το τμήμα απλά θαυμάζουμε την φαντασία του αρθογράφου σας γιατί προφανώς πρέπει να είναι ο μόνος που τα είδε. Το κομμάτι που αναφέρεται στους μαθητές είναι επιεικώς γελοίο και δεν το σχολιάζουμε καν. Απλά να αναφέρουμε πως τα παιδιά είχαν φέρει δικό τους πανό, το οποίο επειδή σκίστηκε τους βοηθήσαμε να το κρατάνε και προσπαθήσαμε να τα εμψυχώσουμε παρακινώντας τα να φωνάξουν και αυτά μαζί μας  ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στην πορεία που γινόταν για ένα περιστατικό που τους αφορούσε άμεσα.
Το συγκεκριμένο άρθρο προβάλλει ξεκάθαρα τον ρόλο που έχουν τέτοιου είδους  προπαγανδιστικά μέσα στην καταστολή, που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια αποθάρρυνσης της κοινωνίας από την συμμετοχή σε πράξεις αντίδρασης, μέσω της  προβολής τους ως κατακριτέες και άρα προς αποφυγή από τους πολίτες, μέσω ψευδών περιγραφών και χρήσης στοχευμένων λέξεων που έχουν αποκτήσει από τους ίδιους τους προπαγανδιστές αρνητική έννοια και περιθωριοποιούν. Να υπενθυμίσουμε στην εφημερίδα του Πολίτη λοιπόν πως δημοσιογραφία και πληροφόρηση είναι η πιστή και αντικειμενική αποτύπωση των ειδήσεων και όχι η στοχευμένη παραπληροφόρηση που προάγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου