Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κείμενο Στήριξης Αντιφασιστικών Δράσεων 17/3


Σε μια περιόδο συσσωρευμενων κοινωνικών και πολιτικών κλειδονισμών οι οποίες δημιουργούν την ανάγκη της αμφισβήτησης και ανατροπής στην βάση, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη μιας απογοητευμένης κοινωνίας να πιστέψει κάπου (αφού πλεον ο καπιταλισμός δρώντας χωρίς κανένα πρόσχημα δεν αφήνει σε κανένα το περιθώριο να πιστέψει στην αστική του κοινωνική προπαγάνδα) προσπαθούν παραπλανήσουν τον κόσμο και να αναδείξουν τα φασιστικά τους προτάγματα, ως κοινωνικά και δημοκρατικά ώστε να μεγαλώσουν την επιρροή τους στην ελληνική κοινωνία στηριζόμενοι στην άγνοια και την απόγνωση της. Αποκορύφωμα αυτών των πρακτικών η επίσκεψη των νεοναζί μαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Χαλυβουργία με σκοπό  να προβάλουν τις πολιτικές τους ευαισθησίες.
Τέτοιες πράξεις προσβάλουν το εργατικό κίνημα και τους κοινωνικούς μας αγώνες αφού αυτά τα άτομα είναι που ξεκίνησαν πολιτικά την δράση τους με τις μαύρες καταδωτικές κουκούλες στην κατοχή στέλνοντας στο θάνατο εκατοντάδες αγωνιστές της αντίστασης. Όσο και να θέλουν να κρυφτούν πίσω από το αντιμνημονιακό προσωπείο και να συντάξουν κόσμο με το μέρος τους οι πράξεις τους δεν τους αφήνουν, αφού πρόκειται για τα ίδια άτομα που  σαν γνωστά απεργοσπαστικά καθάρματα στήριξαν τον βιομήχανο Μάνεση στην επίθεση κατά των απεργών χαλυβουργών και του Συνδικάτου Μετάλλου στο εργοστάσιο του Μάνεση στον Βόλο. Που έστησαν προβοκάτσια κατά της μεγάλης Γενικής Απεργίας στις 29 Ιούνη 2011, επιτέθηκαν κατά των απεργών και τελικώς φυγαδεύτηκαν από τα γνωστά αδέλφια τους  της αστυνομίας μέσα στην Βουλή! Είναι τα άτομα που πυρπολούν µε εμπρηστικούς μηχανισμούς θρησκευτικούς χώρους λατρείας των µμουσουλμάνων αυτοί που στέλνουν τους ρατσιστές  τους στην περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα και τραμπουκίζουν οποιονδήποτε τολμάει να μην έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, με την κάλυψη της ΕΛΑΣ.
Οι στρατηγικές τους είναι γνωστές και έχουν ως μοναδικό στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινωνικής οργής από τον πραγματικό μας εχθρό, καθώς και την διάσπαση του εργατικού κινήματος προσπαθόντας να δημιουργήσουν φυλετικά κριτήρια στις κοινωνικές ομάδες που όλες αυτοί την στιγμή δέχονται τον ίδιο κεφαιοκρατικό πόλεμο. Όμως δεν θα τους περάσει πρέπει ενωμένοι και μαζικά να συσπειρωθούμε και να διώξουμε τους φασίστες προβοκάτορες του συστήματος   και στηρίζοντας ο καθένας ατομικά και συλλογικά μέσω των αμεσοδημοκρατικών μας θεσμών (συνδικάτων, απεργών, συνελεύσεων γειτονιών)  τον κοινό μας αγώνα  να προβούμε στις δράσεις  που θα θέσουν τις βάσεις για μια κοινωνία χωρίς κοινωνικές ανισότητες.

Στηρίζουμε όλες τις δράσεις που στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση και συγκεκριμένα δηλώνουμε την αλλυλεγγυή και την συμπαράσταση μας στα αντιφασιστικά καλέσματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες πόλεις στις 17/3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου